Herstofferen meubels

Het opnieuw stofferen van de zitmeubels zoals banken, fauteuils en of eetkamerstoelen. Maken uw meubels met stof of leer weer als nieuw. Kwaliteitsmeubelen zijn altijd de moeite waard om opnieuw gestoffeerd te worden.

Het opnieuw bekleden van banken begint met het ontdoen van de stof of het leer. Zo kunnen we beoordelen of het binnnenwerk (schuim) nog van voldoende kwaliteit is of dat dit vervangen dient te worden. Na enkele jaren verdwijnt de veerkracht uit het schuim. Het binnenwerk kan bestaan uit polyeter, koudschuim of latex. Ieder schuim heeft zijn eigen kenmerken. Hard of zacht. De veerkracht is erg belangrijk.

Tot het binnenwerk behoren ook de singelbanden of veren. Deze zorgen tevens voor het comfort van uw zitmeubelen. De kwaliteit hiervan bepaalt mede de duur van het gebruiksgemak. De levensduur van de meubels is natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de stoffen en het leer die worden gebruikt.

We onderscheiden de meubelstoffen in kwaliteit en kleur en design. Wollen stoffen, sterke synthetische stoffen en ook de prachtige linnen katoenen. Daarnaast hebben we diverse leersoorten, met een open structuur of afgedekt leer in allerlei kleuren.

Merkdesign meubels stofferen

Het herstofferen van designmeubels zoals van de merken Leolux, Artifort, Gelderland, Linteloo, Design on Stock, Bert Plantagie, Arco, Minotti, Artelux, Piet Boon en Cor is allemaal mogelijk. Uiteraard bekleden we ook veel klassieke zitmeubels.

Wij stofferen ook losse kussens voor banken. Dat kunnen de rug- en zitkussens lijn, de gehele bank maar bijvoorbeeld ook de kussens die gebruikt worden in caravans en campers.

Tuinbankkussens voor op de veranda worden gemaakt van een speciale gecoate stof die tegen vocht en water kan. Deze stoffen zijn ook geschikt voor kussens op boten e.d.

Herstofferen is nog een echt ambachtelijk vak. Wij werken met echte vakmensen die het stofferen met liefde uitvoeren. Projectstoffering doen wij ook. Denk aan stoelen en banken voor de horeca. Ook de houten en metalen onderdelen van het meubilair kunnen wij overspuiten zodat het geheel weer als nieuw oogt. Dat geldt ook voor kantoormeubilair. We hebben ervaring met het stofferen van projecten van grote aantallen meubelen. Hotels en restaurants maken ook geregeld gebruik van onze dienstverlening.

Meubels herstofferen in Enschede en omgeving

Blendd herstoffeerd is gevestigd in Delden en herstoffeerd al uw meubels. Kom vandaag nog langs in Blendd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Blendd
Beckumerstraat 30a
Delden, 7548 BG
Telefoonnummer: 053 428 21 12